04.01.2017 16:16

Trainer Pastoor tevreden over Finse aanwinst

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor is zijn ploeg aan het coachen tijdens het duel met ADO Den Haag. (18-12-2016)
Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor is zijn ploeg aan het coachen tijdens het duel met ADO Den Haag. (18-12-2016)

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor is tot dusver tevreden over Janne Saksela. De Finse rechtsback kwam onlangs over van Rovaniemi PS en heeft in Rotterdam een contract tot de zomer van 2019 getekend. 

"Een professionele jongen, behoorlijk voetbalintelligent. Past zich snel aan het niveau aan", aldus Pastoor tegenover RTV Rijnmond. Saksela moet bij Sparta de concurrentiestrijd aangaan met Denzel Dumfries. "Wanneer we over hem kunnen beschikken zien we vanzelf. Als hij goed genoeg is, is hij goed genoeg. Maar hij heeft ook met concurrentie te maken." Pastoor verwacht overigens niet dat er iemand gaat vertrekken bij Sparta. "Maar we spelen er wel op in dat het zou kunnen, dat scenario moet wel klaarliggen."

Pastoor is tevreden over de eerste seizoenshelft, maar hoopt tijdens de tweede seizoenshelft op meer. "Wij kunnen ons meten met de meeste clubs, dat moet je in klinkende munt uitbetalen. Daar zijn we nog niet toe in staat geweest. Dat heeft ook met ervaring te maken. De meeste jongens speelden hun eerste wedstrijden in de Eredivisie. We zijn nu verder, ik verwacht dat dat vooruit zal gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner