04.01.2017 19:01

Arveladze is trainer af bij Maccabi Tel Aviv

Trainer Shota Arveladze moet op zoek naar een nieuwe club. In onderling overleg hebben de Israëlische club Maccabi Tel Aviv en de oud-voetballer besloten om de samenwerking na een half jaar te beëindigen. Het kampioenschap in eigen land lijkt niet meer haalbaar voor Maccabi Tel Aviv, terwijl de ploeg ook al uitgeschakeld werd in Europa.

Arveladze werd aan het begin van het vorige seizoen aangesteld als trainer bij Maccabi Tel Aviv. Hij volgde Peter Bosz op, die naar Ajax vertrok. Op knappe wijze wist de ploeg van Arveladze zich door de lange kwalificaties van de Europa League heen te voetballen, door vier tweeluiken winnend af te sluiten. Eenmaal in het hoofdtoernooi legde de ploeg het echter af tegen Zenit St. Petersburg en AZ.

In de competitie staat Maccabi Tel Aviv tweede, maar Hapoel Be'er Sheva heeft halverwege het seizoen een voorsprong van acht punten. Maccabi Tel Aviv gaat met een andere trainer proberen in de buurt te komen. "Soms lopen dingen anders dan gepland. In het voetbal is het dan vaak beter om afscheid van elkaar te nemen en weer vooruit te kijken", stelt directeur Jordi Cruijff op de clubwebsite. "We wensen Shota al het succes in de toekomst toe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner