05.01.2017 09:31

NEC test transfervrije keeper in de winterstop

NEC en keepers blijft de laatste paar seizoenen een geval apart, maar de club uit Gelderland heeft een nieuw target op het oog. De transfervrije Zlatan Alomerović sluit in de winterstop aan bij het trainingskamp van de Nijmegenaren.

Vorig seizoen moest NEC door blessureleed diverse keren de transfermarkt op, terwijl afgelopen seizoen met Brad Jones opnieuw een belangrijke keeper vertrok. Inmiddels is de in de zomer gehaalde Joris Delle de eerste doelman bij de Eredivisionist, maar daarachter wil de club een betere concurrentiestrijd. Alomerović kan daar mogelijk voor zorgen.

De in Servië geboren Duitser komt uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, waar hij het eerste elftal haalde, maar nooit een officiële wedstrijd speelde. Bij 1. FC Kaiserslautern debuteerde hij in het betaalde voetbal, maar voor Alomerović bleef het bij zijn debuut voor de club. Aan het begin van het huidige seizoen werd het contract van de keeper ontbonden.

NEC-trainer Peter Hyballa werkte bij Borussia Dortmund samen met Alomerović en ziet daarom wel brood in de komst van de goalie. Het is niet bekend hoe lang Alomerović krijgt om zichzelf te bewijzen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner