05.01.2017 16:17

Vlaar wil voorbeeld zijn voor jonge spelers AZ

Ron Vlaar gebruikt de winterstop om volledig te herstellen van een blessure. De centrale verdediger hoopt snel weer op het veld zijn steentje te kunnen bijdragen, maar merkt dat als hij geblesseerd is hij ook een bepaalde invloed kan uitoefenen.

"Ik denk dat sommige spelers heel veel potentie hebben, alleen dat ze er nog niet echt van bewust van zijn hoe ze daarmee om moeten gaan. Dat had ik tien jaar geleden ook nog niet. Ik probeer dat nu wel bij die jongens aan te wakkeren", zegt Vlaar in gesprek met NH Nieuws. "Ik denk dat als ik geblesseerd ben daar nog steeds een bepalende rol in kan vervullen. Al is dat soms lastig, want je wil niet alleen in woorden handelen maar ook in daden."

De 31-jarige Vlaar hoopt snel terug te keren naar het niveau dat hij aan het begin van het seizoen had. "Toen zat ik er lekker in. Daarna ook goede, maar zeker ook mindere wedstrijden gespeeld. Dat moet gewoon constanter weer. De basis is om helemaal fit te zijn, dan weet ik dat ik een goede rol in elftal kan hebben. Dat is wat ik graag wil."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner