07.01.2017 19:30

Dijks strijdvaardig om plek terug te winnen

Lucas Villafáñez (l.) zet een tackle in op Mitchell Dijks (r.). (24-11-2016)
Lucas Villafáñez (l.) zet een tackle in op Mitchell Dijks (r.). (24-11-2016)

Mitchell Dijks lijkt het ook de tweede seizoenshelft te moeten doen met een plaats bij de reserves. De linksback speelde zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Excelsior  (1-3), waar het beoogde tweede elftal in actie kwam.  Dijks wil zich echter terug knokken in de basis van het eerste.

"Ik wil knokken, bikkelen en niet zeuren. Deze week heb ik ook een gesprek met de trainers gehad. Ze waren positief over mijn instelling dat ik elke dag alles geef en daarmee ook andere spelers scherp houd. Zo sta ik er nu nog meer in. Ik wil van opgeven niets weten", aldus 23-jarige Dijks tegenover Voetbal Intenational.

Waar Dijks vorig seizoen onder Frank de Boer een vaste waarde was bij Ajax, komt hij dit seizoen onder Bosz maar moeizaam aan speelminuten. Daley Sinkgraven heeft zijn vaste positie overgenomen. "Het kan snel gaan, maar dat weet ik als geen ander. In het verleden vond Ajax me niet goed genoeg, maar via een omweg bij SC Heerenveen en Willem ll heb ik mezelf toch weer terug geknokt."

In de oefenwedstrijd tegen Excelsior liet Dijks zich meteen gelden met een doelpunt. De vakantie heeft hem goed gedaan. "Ik heb doorgetraind voor mezelf maar eromheen in mijn hoofd ook even rust gepakt. Even niet aan voetbal denken, even ergens anders mee bezig zijn. Het heeft me heel goed gedaan en ik voel dat ik deze week weer lekkerder in mijn vel zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner