08.01.2017 11:21

Allach countert: "Inherent aan transferbeleid"

Vitesse nam deze week afscheid van vleugelverdediger Kosuke Ota. De Japanner werd verkocht aan zijn oude club FC Tokio. Technisch directeur Mo Allach weigert hem echter als een miskoop te bestempelen.

Ook spits Abiola Dauda, die sinds de zomer van 2014 onder contract staat in Arnhem, mag vertrekken bij Vitesse. De Nigeriaanse spits kwam dit seizoen pas eenmaal in actie voor de ploeg van trainer Henk Fraser. "Ik vind dat spelers altijd waarde hebben. Dauda en Ota zijn profs die positief zijn ingesteld, zij hebben ook waarde gehad voor de club", vertelt Allach in gesprek met Omroep Gelderland.

"Maar er zijn inderdaad soms spelers die het niet waar kunnen maken, dat wij met zijn allen niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Samen, want het is een wisselwerking tussen club en speler", voegt Allach daar aan toe. "Het is inherent aan het transferbeleid dat niet alle transfers succesvol kunnen zijn. Maar de afgelopen drie jaar hebben we vier keer meer binnen gekregen aan transfersommen dan dat we hebben uitgegeven."

"Denk aan de transfers van Diks, Vejinović en Pröpper", vertelt de technisch directeur van Vitesse. Allach ziet bovendien veel waardevolle spelers in de eigen selectie, die op termijn verkocht moeten worden. "En daarnaast hebben we een hoop transfervrije spelers binnengehaald die als het goed is geld gaan opleveren. Denk aan Zhang, Rashica, Van der Werff en Nakamba."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner