09.01.2017 13:00

Mogelijk zware enkelblessure voor Van Rhijn

Ricardo van Rhijn (r.) loopt met een pijnlijk gezicht van het veld als hij geblesseerd is geraakt tijdens het trainingskamp in Spanje. (08-01-2017)
Ricardo van Rhijn (r.) loopt met een pijnlijk gezicht van het veld als hij geblesseerd is geraakt tijdens het trainingskamp in Spanje. (08-01-2017)

Het lijkt erop dat Club Brugge het een poos zonder Ricardo van Rhijn moet doen. De rechtsback van de Belgische kampioen werd zondag afgevoerd tijdens de ochtendtraining van Club Brugge in het Spaanse San Roque.

Na een ongelukkig duel met Laurent Lemoine ging de voormalig Ajacied kermend van de pijn aan zijn enkel naar de grond. Mogelijk zijn de enkelbanden van Van Rhijn, die meteen verder werd onderzocht in het hotel, flink opgerekt. Club Brugge vreest echter voor het ergste, want het is niet onwaarschijnlijk dat de Nederlander een spierscheuring heeft opgelopen. Het Laatste Nieuws meldt dat Van Rhijn op korte termijn een scan zal ondergaan.

Voor trainer Michel Preud'homme is de blessure van de rechtsback een hard gelag. Na de eerdere blessure van Laurens de Bock waren Van Rhijn en Dion Cools de enige vleugelverdedigers in de selectie van de Belgische club. Bovendien was de Leidenaar een onbetwiste basisspeler bij Club Brugge, dat momenteel eerste staat in de Eerste Klasse, met twee punten voorsprong op RSC Anderlecht. Van Rhijn verkaste namelijk eind augustus naar België en stond vervolgens in alle zeventien de competitiewedstrijden in de basis. Daarin scoorde hij driemaal. Ook deed hij mee tijdens de zes duels in de poulefase van de Champions League.

Door de magere bezetting op de vleugels contracteerde de club daarom zaterdag Helibelton Palacios. De 23-jarige Colombiaan, goed voor een interland, is multifunctioneel en kan zowel rechts als links uit de voeten in de verdediging. Afgelopen zomer was Palacios nog basisspeler tijdens de Olympische Spelen van de Colombiaanse ploeg, dat de kwartfinale haalde. Eerder deze transferperiode trok Club Brugge ook oud-Feyenoorder Lex Immers aan, die transfervrij was nadat hij zijn contract liet ontbinden bij Cardiff City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner