09.01.2017 15:00

Heracles Almelo niet in zee met Yahaya

Mustapha Yahaya​ krijgt geen contract aangeboden van Heracles Almelo. De Ghanees was onlangs op proef bij de club uit Almelo, maar Heracles Almelo acht de komst van Yahaya geen noodzaak.

"Mustapha heeft in het verleden vooral als middenvelder gespeeld, maar de technische staf zag in hem meer een rechter centrale verdediger", aldus Nico Jan Hoogma, technisch directeur van Heracles Almelo, op de clubsite van de Almeloërs. "En die positie hebben we met Mike te Wierik, Robin Pröpper en Tim van de Berg al uitstekend ingevuld. Mustapha heeft het zeker niet slecht gedaan en we wensen hem alle succes in de toekomst."

Yahaya stond tot aan afgelopen zomer onder contract bij FC Twente, maar debuteerde nimmer voor de hoofdmacht van de Tukkers. De 22-jarige Ghanees kwam wel tot 22 wedstrijden namens Jong FC Twente in de Jupiler League. Afgelopen zomer vertrok hij naar Europa FC uit Gibraltar. Met die club speelde hij twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League. De club uit Gibraltar verloor in de tweede ronde tweemaal van de het Zweedse AIK Solna.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner