10.01.2017 16:52

Brama hoopt op handhaving voor PEC Zwolle

Wout Brama tijdens zijn presentatie als nieuwe middenvelder van FC Utrecht. (27-12-2016)
Wout Brama tijdens zijn presentatie als nieuwe middenvelder van FC Utrecht. (27-12-2016)

Wout Brama tekende onlangs verrassend een contract bij FC Utrecht. De middenvelder koos ervoor om PEC Zwolle tussentijds te verlaten. Hij hoopt in de Domstad mee te draaien in de subtop en op het winnen van de KNVB Beker.

Brama speelde vorige maand nog met PEC tegen zijn nieuwe werkgever. FC Utrecht trok uiteindelijk aan het langste eind door een zeer discutabele strafschop. "Dat was zeker een penalty", glimlacht Brama in gesprek met De Telegraaf. De routinier is blij dat zijn nieuwe club nog kans maakt om het bekertoernooi te winnen. "Aan het begin van het seizoen moesten we bij PEC allemaal een lijstje invullen met doelen voor dit seizoen. En ik wilde heel graag de beker winnen."

De middenvelder blikt positief terug op zijn periode bij Zwolle. "We hebben in mijn periode bij PEC goed gepresteerd, alleen het laatste half jaar was natuurlijk wat minder. Maar het is goed om te horen dat ik bij de club wat heb achtergelaten en ik heb er alle vertrouwen in dat PEC zich veilig gaat spelen. Ik ga zondag denk ik wel even kijken bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, want ik heb eigenlijk niet eens normaal afscheid kunnen nemen. Ik heb de jongens een berichtje gestuurd dat ik weg zou gaan, en daar schrokken ze wel van."

Brama tekende onlangs een contract tot medio 2018 bij FC Utrecht. De dertigjarige Almeloër speelde tot op heden al 290 competitiewedstrijden in de Eredivisie. Veel scoren deed Brama niet: sinds zijn debuut in augustus 2005 voor FC Twente kwam de middenvelder pas acht keer tot scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner