12.01.2017 21:52

ADO-verdediger sluit aan na lang blessureleed

Younes Namli (r.) houdt het hoofd koel als Dion Malone druk op hem zet in de wedstrijd ADO Den Haag - sc Heerenveen. (07-03-2015)
Younes Namli (r.) houdt het hoofd koel als Dion Malone druk op hem zet in de wedstrijd ADO Den Haag - sc Heerenveen. (07-03-2015)

Dion Malone speelde dit seizoen nog geen minuut in het shirt van ADO Den Haag. De 27-jarige verdediger kampte lange tijd met de gevolgen van een hardnekkige liesblessure, maar is langzamerhand op de weg terug.

Malone traint inmiddels weer voorzichtig mee met de selectie van trainer Željko Petrović. "Het gaat beter met me", vertelt Malone aan ADO Den Haag TV. "Ik train weer met de groep mee. Dat kon een maand, anderhalve maand geleden niet. Ik heb heel lang in de gym gezeten. Ik kon het veld niet op, omdat ik last had. Nu kan ik met bepaalde dingen goed mee. In echt scherpe partijen moet ik zien hoe het gaat. Stapsgewijs moet ik de intensiteit opbouwen."

De oud-speler van Almere City FC is erg blij dat hij weer op het veld staat. "Revalideren in de gym had ik nodig, maar het is niet het leukste om te doen", zucht Malone, die niet de enige langdurige geblesseerde is bij ADO Den Haag. Ook Kevin Janssen en Aaron Meijers kampen met blessures en werkten samen met Malone aan hun herstel. "Helemaal alleen revalideren is nog saaier", aldus de rechtsback, die tot nu toe 116 competitiewedstrijden voor ADO in de Eredivisie speelde. Malone is in het bezit van een aflopende verbintenis. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner