14.01.2017 14:47

Labyad vindt Portugees avontuur niet mislukt

Jerry St. Juste (l.) voorkomt gevaar van Zakaria Labyad (r.) tijdens sc Heerenveen - Vitesse. (28-05-2015)
Jerry St. Juste (l.) voorkomt gevaar van Zakaria Labyad (r.) tijdens sc Heerenveen - Vitesse. (28-05-2015)

Zakaria Labyad is terug in de Eredivisie. De aanvaller had gesprekken met Vitesse, maar koos uiteindelijk voor een contract bij FC Utrecht. Labyad tekende een verbintenis voor drieënhalf jaar in stad waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

"In mijn wijk wonen alleen maar Utrecht-fans. Daar kun je niet rondlopen in een trainingspak van Ajax", laat de 23-jarige Labyad weten aan de NOS. "Ik vind het mooi om de mensen te laten zien dat er een echte Utrechter gaat voetballen bij de FC." De aanvallende middenvelder annex linksbuiten maakte in 2012 de overstap van PSV naar Sporting CP, maar kwam in Lissabon nauwelijks aan spelen toe. Hij liet afgelopen zomer zijn contract bij de Portugese club ontbinden.

"De mensen die mij haalden, werden na zes maanden weggestuurd", vertelt Labyad. "Er kwam een nieuw bestuur en zij wilden de kosten drukken en mijn salaris verminderen. Daar ging ik niet mee akkoord." Om toch nog aan spelen toe te komen, werd de aanvaller verhuurd aan Vitesse en Fulham FC. "Ik zie mijn tijd bij Sporting niet als mislukt, maar als een ervaring. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt op jonge leeftijd. Zo kan het gaan in het buitenland."

Zijn avontuur in Portugal heeft hem als voetballer wijzer gemaakt. "Ik weet wat er allemaal kan gaan spelen. Dat probeer ik ook mee te geven aan de jongere spelers. Al ben ik zelf ook nog jong, ik voel me verplicht om ze dat te vertellen." Labyad is ambitieus en hoopt in de toekomst alsnog te slagen in het buitenland. "Dat dit nu mijn weg is, accepteer ik ook gewoon. Het is het lot. Maar ik wil nog altijd naar de absolute top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner