14.01.2017 16:29

Van Wolfswinkel: "Buitenland trekt nog altijd"

Ricky van Wolfswinkel in actie voor Vitesse in het thuisduel met Excelsior. De spits is goed voor een treffer. (26-11-2016)
Ricky van Wolfswinkel in actie voor Vitesse in het thuisduel met Excelsior. De spits is goed voor een treffer. (26-11-2016)

Ricky van Wolfswinkel keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie. De spits van Vitesse versleet de afgelopen jaren nogal wat clubs in het buitenland, maar is van mening dat hij wel logische stappen heeft gemaakt in zijn carrière.

"Natuurlijk speelt geld een rol", zegt de 27-jarige Van Wolfswinkel in gesprek met de Gelderlander. "Ik ben een prof. Maar hoe iedereen er ook over denkt, voor mij is de sportieve kant altijd leidend geweest. Ik heb logische stappen gemaakt in mijn carrière. Van Vitesse, dat destijds in nood was, naar FC Utrecht. Ik kon naar AZ, maar koos voor de geleidelijke weg omhoog."

"Daarna was Sporting Portugal ideaal. Niet de Europese top, maar de subtop. Weer een moeilijkheidsgraad er bij. Dat ging goed en daarop was Norwich City een volgende stap. Niet de top van Engeland, wél de Premier League. Ik heb er altijd over nagedacht", aldus de spits van Vitesse, die dit seizoen goed al goed was voor acht treffers in de Eredivisie.

In Engeland kon Van Wolfswinkel geen potten breken. Als speler van Norwich City kwam hij slechts tot één treffer in de Premier League. De aanvaller werd daarna verhuurd aan het Franse AS Saint-Étienne en aan Real Betis uit Spanje. "Ik had de tijd bij Norwich kunnen uitzitten. Nog een jaar geld opstrijken. Maar ik wilde naar een andere club. Ik wilde niet meer verhuurd worden en afhankelijk zijn van de grillen van de clubleiding. Ik wilde weer gaan voetballen."

Daarom koos Van Wolfswinkel voor een terugkeer bij zijn oude club Vitesse, waar hij in 2008 zijn debuut in de Eredivisie maakte. De spits heeft de hoop om buiten de grenzen van Nederland te slagen nog niet opgegeven. "Het buitenland trekt altijd. Mijn tijd in Portugal was echt schitterend. Ik ben terug bij Vitesse, maar heb nog altijd de ambities uit mijn beginjaren als profvoetballer. Het avontuur lonkt altijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner