15.01.2017 10:25

PEC-aanwinst: "Voelde als mijn laatste kans"

PEC Zwolle maakte zaterdagmiddag de komst van Erik Israelsson wereldkundig. De Zweedse middenvelder tekende voor tweeënhalf jaar bij de club uit Overijssel en zag een langgekoesterde droom werkelijkheid worden.

"Het voelde als de laatste kans om nog in het buitenland te spelen", laat de 27-jarige Zweed weten in gesprek met Fotbollskanalen. "Ik hoorde vorige week van de interesse en ben daarna met de sportief directeur en de trainer gaan praten. Ik heb geprobeerd om een beeld te schetsen van de gehele club. Ik kreeg de indruk dat het een heel professionele club is. Een kleinere club in Nederland, maar wel heel goed georganiseerd."

"Zwolle is een kleine club die zich de afgelopen jaren goed heeft gepresenteerd in de Eredivisie. Het gaat dit seizoen moeizamer, maar dat heeft mij niet tegengehouden, want het is altijd een droom van mij geweest om in het buitenland te spelen", besluit Israelsson, die afgelopen seizoenen in het shirt van Hammarby IF speelde. Daarvoor speelde de middenvelder zeven jaar in dienst van Kalmar FF. PEC Zwolle hervat zondagmiddag de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner