15.01.2017 21:29

Beugelsdijk kreeg wind van voren van Pellè

Tom Beugelsdijk (r.) probeert het schot van Graziano Pellè (l.) te blokken tijdens Feyenoord - ADO Den Haag. (29-9-2013)
Tom Beugelsdijk (r.) probeert het schot van Graziano Pellè (l.) te blokken tijdens Feyenoord - ADO Den Haag. (29-9-2013)

Tom Beugelsdijk bewaart mooie herinneringen aan de strijd met Graziano Pellè. Toen de spits met Feyenoord tegen ADO Den Haag aantrad, wist Beugelsdijk wel raad met de ijdele Italiaan.

"Paar jaar terug speelden we in de Kuip tegen Feyenoord. Pelle was daar de grote man. Een paar dagen van tevoren bedachten Vito Wormgoor en ik een plannetje om 'm uit zijn spel te krijgen", begint de 26-jarige Beugelsdijk zijn anekdote tegenover Voetbal International.

"Dat haar van die gozer, die scheiding, die was heilig. Als we daar nou eens iets mee gingen doen. Voor de wedstrijd loop je dan langs de tegenstander die staat opgesteld om je een hand te geven. Ik passeerde Jordy Clasie en daar stond-ie, Pelle. Zal ik 't doen? Zal ik 't doen? en voor ik het wist gaf ik hem een hand en wreef 'm met links meteen door zijn haar."

De actie van Beugelsdijk bleef niet zonder gevolgen. Pellè was niet gediend van de actie van de verdediger. "Hij schold me verrot, niet normaal. Uiteindelijk hielp het niet. Ik kreeg nog rood na een te harde charge op Lexie Immers, al was het echt geen elleboog. We verloren die wedstrijd met 3-2 en tóch zal ik het nooit meer vergeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner