17.01.2017 10:17

Coach De Koning moet één duel brommen

Hans de Koning, trainer van Go Ahead Eagles, is door de KNVB voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De club uit Deventer heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

De oefenmeester van Go Ahead Eagles werd vrijdagavond na zeventig minuten door scheidsrechter Danny Makkelie naar de tribune verwezen. De Koning ging na de openingstreffer van Wout Weghorst (Go Ahead Eagles verloor uiteindelijk met 3-1 van AZ Alkmaar) een discussie aan met de vierde official, waarna Makkelie besloot om De Koning weg te sturen.

Het feit dat Go Ahead Eagles akkoord is gegaan met de schorsing is opmerkelijk, want De Koning was het duidelijk niet eens met zijn 'rode kaart'. "Wij zagen er buitenspel in. Dus ik loop naar de vierde man en het enige wat ik zeg is: 'Jij ziet toch ook dat het geen buitenspel is?'. Die vierde man zegt vervolgens dat ik aan hem heb gezeten. Hij moet niet liegen. Dat is namelijk niet waar. Ik ga morgen een nette brief schrijven en verwacht eerlijk gezegd wel dat ik er met een waarschuwing van af kom", zei De Koning tegenover De Stentor.

De Koning zal vanwege zijn schorsing de uitwedstrijd tegen Excelsior aan zich voorbij moeten laten gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner