17.01.2017 14:42

Larsson heeft begrip voor hoge verwachtingen

NEC-aanvaller Jordan Larsson maakt tegen Willem II zijn debuut in de Eredivisie. (15-01-2017)
NEC-aanvaller Jordan Larsson maakt tegen Willem II zijn debuut in de Eredivisie. (15-01-2017)

Jordan Larsson maakte afgelopen weekend zijn eerste minuten in het shirt van NEC. De Zweedse aanvaller kwam tegen Willem II (0-1) in de tweede helft als invaller in het veld. Larsson hoopt, net als zijn vader, veel indruk te maken in Nederland.

Larsson maakte onlangs de overstap van Helsingborgs IF naar NEC en tekende in Nijmegen een contract tot medio 2020. De aanvaller staat nu voor het eerst op eigen benen en dat is wennen. "Ik moet voor het eerst voor mezelf zorgen. Koken bijvoorbeeld. Dat lukt aardig", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik kan spaghetti bolognese maken. Na de zomer komt mijn vriendin bij me wonen. Zij maakt eerst haar studie in Zweden af. Dan moet ik voor ons tweeën koken. Of misschien kan zij eten maken."

De rechtsbenige Larsson, geboren in Rotterdam, zegt geen moeite te hebben om zich aan te passen aan de Nederlandse manier van leven. De Zweed laat wel weten dat hij nog even nodig heeft om aan het spel van NEC gewend te raken en ook de trainingsintensiteit in Nijmegen vraagt het nodige van de jongeling. "Dat was even wennen. De intensiteit ligt veel hoger dan ik gewend was, maar gelukkig word ik goed geholpen door mijn ploeggenoten."

In Nijmegen wordt veel van Larsson verwacht. "Ik snap het wel. Dat heeft natuurlijk allemaal met mijn vader te maken. Ik probeer daar niet aan te denken. Ik moet goed voetballen. Natuurlijk praat ik er wel eens met mijn vader over hoe ik daarmee om moet gaan. Hij helpt me bij alles. Maar ik moet het toch vooral zelf doen. Het is mijn carrière. Hij vindt dat ik mijn eigen fouten moet maken." Vader Henrik Larsson speelde tussen 1993 en 1997 in het shirt van Feyenoord en kwam daarna nog uit voor onder andere Manchester United en FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner