18.01.2017 16:00

Janssen verlengt contract bij FC Utrecht

Willem Janssen gooit al zijn frustratie in het vieren van zijn gelijkmaker tegen Sparta. (14-01-2017)
Willem Janssen gooit al zijn frustratie in het vieren van zijn gelijkmaker tegen Sparta. (14-01-2017)

Willem Janssen blijft voorlopig speler van FC Utrecht. De dertigjarige middenvelder, die dit seizoen veelal als centrale verdediger speelt, heeft in Utrecht een contract tot de zomer van 2020 getekend.

Het oude contract van Janssen liep nog tot medio 2018. FC Utrecht heeft tevens een optie in het contract opgenomen voor een extra seizoen, waardoor Janssen mogelijk tot 2021 verbonden blijft aan de club uit de Domstad. Janssen, die zijn carrière begon bij VVV-Venlo, speelt inmiddels sinds de zomer van 2013 in het shirt van FC Utrecht. Naast VVV en FC Utrecht heeft Janssen ook een verleden bij Roda JC Kerkrade en FC Twente.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is blij met het aanblijven van Janssen. "Willem Janssen is al jaren een stabiele factor voor FC Utrecht, eerst op het middenveld, maar nu ook in zijn nieuwe rol als verdediger", aldus Ten Hag, die bij FC Utrecht ook werkzaam is als technisch manager, op de clubsite van de Utrechters. "Willem voelt zich sterk verbonden met FC Utrecht en wij willen graag dat hij een vaste waarde voor de club blijft. Hij is een intelligente speler met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, een goede captain met een hoge mate van plichtsbesef binnen en buiten het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner