19.01.2017 10:02

Breuer (36) denkt nog niet aan stoppen

Michel Breuer tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Vitesse. (11-12-2016)
Michel Breuer tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Vitesse. (11-12-2016)

Michel Breuer wordt in mei 37 jaar oud, maar de verdediger van Sparta Rotterdam overweegt om nog een seizoen door te gaan. Afgelopen zomer twijfelde of hij met Sparta de Eredivisie in moest gaan, maar nu heeft hij de smaak te pakken.

"Als je in een jong team speelt, krijg je al snel een rol als coachende speler, maar eigenlijk deed ik dat mijn hele carrière al", aldus Breuer tegenover De Telegraaf. "Ik sta de laatste tijd achterin met Denzel Dumfries, Rick van Drongelen en Sherel Floranus, een twintigjarige en twee achttienjarigen. Allemaal heel jonge jongens, die vorig jaar in het kampioensjaar zijn doorgebroken en nu hun eerste seizoen in de Eredivisie spelen. Op die leeftijd was ik echt nog niet zover, toen ging ik net een beetje meetrainen bij Excelsior. Het mooie voor Sparta is dat deze jongens de komende jaren alleen maar beter worden."

Breuer heeft een aflopende verbintenis bij Sparta, maar hoopt op een extra jaar in de Eredivisie. "Als ik fit ben en het voelt nog goed genoeg, dan voetbal ik graag nog een jaar. Maar als het fysiek niet meer goed genoeg is, ga ik niet koste wat het kost door. Dan is het ook gewoon een keer op. Maar ik heb totaal nog niet het idee, dat dat aan de orde is. Ik heb niet het gevoel, dat het veel minder wordt. Ik denk, dat ik heel veel baat heb bij de manier van werken bij Sparta. Als ik ergens anders had gezeten, was het misschien al wel afgelopen geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner