21.01.2017 16:31

Streppel: "Daar maak ik me echt niet druk om"

Jurgen Streppel kreeg vorige week de nodige kritiek naar zijn hoofd geslingerd. De oefenmeester liet Real Madrid-huurling Martin Ødegaard slechts twee minuten meespelen en daar waren velen het niet mee eens. Het is volgens Streppel een bewuste keuze.

De trainer van sc Heerenveen wil Ødegaard bewust langzaam brengen. Streppel werkte in zijn tijd als coach van Willem II met Lucas Andersen, die toen werd gehuurd van Ajax. De Deense middenvelder werd in eigen land gezien als de nieuwe Michael Laudrup. "Hoppa, weer een etiket. Een jongen die in het eigen stadion ontzettend goed kon zijn, maar in uitwedstrijden niet thuis gaf", vertelt Streppel in het Algemeen Dagblad. "Dan miste hij het applaus. Bij dat soort spelers en met Ødegaard gaat het er ook om: wat doen ze als de bal niet hebben? Dáár ben ik als coach ook benieuwd naar."

Streppel vindt de verwachtingen rond Ødegaard momenteel wel erg hoog. Of de aanvallende middenvelder in het duel met PSV meer speeltijd krijgt, wil de oefenmeester niet zeggen. "Dat zullen we wel zien, hè. Vonden mensen het raar dat ik hem maar twee minuten gaf? Zij weten niet wat voor afspraken ik met Martin heb gemaakt. Daar maak ik me niet druk om. Het staat voor mij buiten kijf dat het een goede speler is. Maar onze manier van spelen vraagt wel wat, dat kost elke speler tijd. Al hebben intelligente spelers als hij het allemaal wat sneller door."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner