22.01.2017 09:13

Grote vreugde bij Jans na overwinning op ADO

PEC Zwolle boekte zaterdagavond een zeer belangrijke zege bij ADO Den Haag (1-2). De ploeg van trainer Ron Jans won voor het laatst op 30 oktober 2016 een duel in de Eredivisie. De vreugde na afloop was dan ook groot.

PEC kende een zeer moeizame eerste seizoenshelft en ging ook bij de competitiehervatting onderuit tegen Ajax (1-3). Daardoor stond de ploeg van Jans slechts zestiende in en daarmee in de gevarenzone van de Eredivisie. Door de overwinning op ADO staat PEC voorlopig weer boven de streep, maar Excelsior kan dit weekend nog langszij komen. "Ik kan wel janken van blijdschap, dit is zo lekker", vertelde aanvoerder Bram Van Polen na afloop voor de camera van FOX Sports.

"We spelen na de winterstop met heel veel vertrouwen, ook al verloren we vorige week nog wel van Ajax (1-3, red.). We hebben echt de hele tijd al een goed gevoel en dat zag je vandaag terug", reageert de vleugelverdediger. PEC won door doelpunten van Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen. "We waren voetballend beter en hebben meer dan verdiend gewonnen. We hadden meer moeten scoren, maar dit is ook wel heel lekker. Dat wordt een heel lekker biertje vanavond."

Trainer Jans vindt dat zijn ploeg wel wat effectiever met de kansen om mag springen. "Ons rendement is één van de minsten uit de Eredivisie. We blinken niet uit in effectiviteit, maar we hebben wel veerkracht getoond", aldus de oefenmeester, die blij met de steun van de meegereisde fans. "We hebben echt een aantal heel slechte thuiswedstrijden gespeeld, maar we hebben blijkbaar toch krediet opgebouwd. De supporters zijn niet negatief geworden, dus dit feestje mogen ze van mij vieren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner