22.01.2017 12:10

Petrović bevestigt interesse in topscorer Boere

Tom Boere is blij, want hij zet FC Oss twintig minuten voor tijd op 2-1 tegen Fortuna Sittard. (15-12-2016)
Tom Boere is blij, want hij zet FC Oss twintig minuten voor tijd op 2-1 tegen Fortuna Sittard. (15-12-2016)

Željko Petrović hoopt deze maand nog enkele versterkingen aan zijn selectie toe te kunnen voegen. De oefenmeester van ADO Den Haag beseft dat zijn club weinig financiële middelen heeft, maar hoopt aanwinsten met de belofte van speeltijd te overtuigen.

"We bieden speelminuten in plaats van geld", vertelt Petrović in gesprek met het Algemeen Dagblad Tom Boere, momenteel topscorer van de Jupiler League, is één van de beoogde doelwitten van ADO Den Haag. Petrović zag de spits van FC Oss vrijdag zijn 24ste treffer van het seizoen maken. "Hij maakte een mooie goal, maar speelde een mindere wedstrijd. Boere is wel een spits die weet hoe je moet lopen in de zestien."

Petrović hoopt daarnaast Gervane Kastaneer te kunnen behouden. De spits was zaterdag verantwoordelijk voor de enige treffer van ADO in het duel met PEC Zwolle, maar wordt al een tijdje in verband gebracht met een vertrek. "Er zijn ook andere belangen. We moeten als club de komende dagen beslissen hoe en wat. Voor iedere trainer is het moeilijk als een goede speler vertrekt. Maar ik ben onderdeel van de club en denk altijd mee met de club. Als hij weg moet, dan gaat hij weg."

Kastaneer is in het bezit van een aflopend contract. Wil ADO nog wat verdienen aan de aanvaller, dan moet het deze winter nog overgaan tot een verkoop. "Ik heb de club al lang geadviseerd over Kastaneer, maar soms is het moeilijk om een speler een contract te geven als je niets hebt. Dan kun je niets bieden. Ik neem niemand binnen de club kwalijk dat Kastaneer zijn contract over zes maanden afloopt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner