22.01.2017 16:01

Streppel geeft Thorsby voorkeur boven Namli

Morten Thorsby staat zondagmiddag aan de aftrap in het uitduel met PSV. De Noorse middenvelder van sc Heerenveen krijgt van Jurgen Streppel de voorkeur boven Younes Namli, die tot voor kort de plek van Stijn Schaars innam.

Bij Heerenveen staan twee nieuwe namen in de basis ten opzichte van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag vorige week. Streppel geeft op het middenveld de voorkeur aan Thorsby, in plaats van Namli. De Noor staat voor het eerst sinds het duel met Vitesse op 19 november weer in de basis. Daarnaast keert Jerry St. Juste terug in de centrumverdediging van de Friezen. Omdat Joost van Aken een enkelblessure heeft opgelopen, behoudt Doke Schmidt zijn plekje.

De thuisploeg van vanmiddag begint ongewijzigd aan de wedstrijd tegen de nummer vier. PSV-coach Phillip Cocu zag naar aanleiding van de 2-0 zege op Excelsior geen reden tot wijzigingen. Middenvelders Davy Pröpper, Andrés Guardado en de teruggekomen Marco van Ginkel overtuigden in het duel met de Rotterdamse degradatiekandidaat en houden hun plekjes vast. De aanval van de Eindhovenaren wist minder indruk te maken, maar Cocu houdt vast aan de vertrouwde Luuk de Jong en Gastón Pereiro.

Het duel is vanaf 16.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner