22.01.2017 20:59

Streppel doodziek na doelpuntrijke nederlaag

PSV-middenvelder Marco van Ginkel kapt en draait weg van zijn tegenstander, sc Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli. (22-01-2017)
PSV-middenvelder Marco van Ginkel kapt en draait weg van zijn tegenstander, sc Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli. (22-01-2017)

Jurgen Streppel kan nog steeds niet geloven dat zijn sc Heerenveen drie keer scoorde tegen PSV, maar wel verloor. "Welke ploeg scoort hier drie doelpunten" Dat zijn er niet veel", vraagt de trainer van de Friezen zichzelf af.

"Als je de goals zo weggeeft, dan ben je als trainer wel doodziek", stelt Streppel op de clubwebsite van sc Heerenveen. Hij zag zijn ploeg vooral in de laatste twintig minuten heel risicovol spelen. "Dat was echt geweldig wat we lieten zien. Het was smullen met als hoogtepuntje het doelpunt. PSV was het even kwijt, speelde niet meer zo georganiseerd als daarvoor. Wij waren te slordig in de omschakeling, hadden de 4-2 moeten maken, maar dat hebben we verzuimd."

SC Heerenveen had een mooie stap in de top vier van de Eredivisie kunnen zetten bij winst op PSV, het gat met de regerend landskampioen had twee punten kunnen zijn, maar is nu gegroeid naar acht punten. "Ik baal flink, maar natuurlijk hebben we vandaag ook goed en mooi voetbal laten zien", sluit Streppel positief af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner