23.01.2017 16:08

Kuyt lovend over opgebloeide Jens Toornstra

Doelpuntenmaker Jens Toornstra (l.) bedankt Eljero Elia (r.), die de assist gaf in het duel Feyenoord - Willem II. (21-01-2017)
Doelpuntenmaker Jens Toornstra (l.) bedankt Eljero Elia (r.), die de assist gaf in het duel Feyenoord - Willem II. (21-01-2017)

Dirk Kuyt heeft enkel lof voor Jens Toornstra. De middenvelder annex rechtsbuiten moest het een jaar geleden nog doen met een plek op de bank bij Feyenoord, maar inmiddels is hij één van de sterkhouders bij de Rotterdammers.

"Hij is een geweldige prof, voetballer en persoon", aldus aanvoerder Kuyt tegenover De Volkskrant. "Er mag een stukje flair bij. Wees trots met het niveau dat je wekelijks laat zien en straal dat uit", aldus Kuyt, die ook van mening is dat Toornstra een kans moet krijgen in Oranje. "De bondscoach is nog zoekende, lang niet alles ligt vast zoals een paar jaar geleden. Hij verdient een kans. Feyenoord hoeft ook zijn eindstation niet te zijn."

Kuyt ziet echter ook nog ruimte voor verbetering bij Toornstra. "Jens mag nog meer schijt aan de wereld krijgen. Hij heeft een geweldige trap. Op de training vliegen de ballen er uit alle standen in. In wedstrijden gebruikt hij dat wapen nog te weinig." Toornstra heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2018, maar volgens het Algemeen Dagblad is Feyenoord van plan om het contract van Toornstra open te breken en te verlengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner