24.01.2017 14:57

Roda JC profiteert direct van nieuwe eigenaar

Abdul Ajagun heeft zijn ploeg Roda JC vlak voor rust op voorsprong gebracht tegen AZ. Samen met zijn teamgenoten viert hij de treffer. (20-11-2016)
Abdul Ajagun heeft zijn ploeg Roda JC vlak voor rust op voorsprong gebracht tegen AZ. Samen met zijn teamgenoten viert hij de treffer. (20-11-2016)

Roda JC maakte dinsdagmiddag bekend dat de club deels in handen komt van de Zwitserse Aleksei Korotaev. De Limburgers profiteren meteen van de aanstaande deal: Korotaev heeft geld beschikbaar gesteld voor versterkingen.

Roda JC staat sinds afgelopen weekend op de laatste plaats in de Eredivisie, maar mag nu hopen op een kwaliteitsinjectie voor de selectie. Korotaev heeft namelijk fondsen beschikbaar gesteld om nog deze transferperiode versterkingen vast te kunnen leggen. De Zwitserse Rus hoopt Roda JC op de lange termijn weer terug naar de subtop in de Eredivisie te brengen. Korotaev is ook van plan om te investeren in de jeugdopleiding van de Limburgers

"Het enthousiasme en de passie van de mensen bij Roda en de directie in het bijzonder heb ik vanaf de eerste minuut super gewaardeerd en heeft me het gevoel gegeven bij de juiste club te zijn beland om mijn ambities te verwezenlijken", zegt Korotaev, die zijn geld verdiende in de bancaire sector en de financiële wereld, in een reactie op de website van Roda JC. Frits Schrouff, die sinds eind 2015 grootaandeelhouder van de club is, behoudt voorlopig wel het meerderheidsbelang.

Schrouff liet eerder al doorschemeren op langere termijn zijn financiële betrokkenheid bij Roda JC af te willen bouwen. De Limburger is daarom ook blij met de komst van Korotaev. "Op de manier waarop ik Aleksei heb leren kennen heeft hij dezelfde speerpunten bij de toekomst van de club die ik bij mijn participatie voor ogen had", vertelt Schrouff. "De aandacht voor de voetbalacademie en de terugkeer van sportieve successen wordt nu onze gezamenlijke uitdaging."

Ook Wim Collard, algemeen directeur van Roda, reageert verheugd op de deal met de Zwitserse zakenman. "Aleksei Korotaev heeft uitgesproken ambities met onze club en voor hem blijft de stevige regionale verankering het belangrijkste. Samen met de supporters, de sponsoren en de hele regio wil hij gaan bouwen aan de toekomst van Roda JC. Dit blijkt ook uit het feit dat Frits Schrouff een rol blijft spelen als mede- eigenaar. Zo verbinden wij de regionale betrokkenheid aan het mondiale zakelijke netwerk van Aleksei Korotaev."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner