24.01.2017 19:58

Streppel: "We gaan ons niet verstoppen"

Jurgen Streppel heeft het goed naar zijn zin tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. (10-12-2016)
Jurgen Streppel heeft het goed naar zijn zin tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. (10-12-2016)

Jurgen Streppel heeft laten weten niet met een defensieve instelling de wedstrijd met AZ in te gaan. De mannen van SC Heerenveen zullen vol strijdluist en bravoure naar Alkmaar vertrekken liet de trainer weten.

Afgelopen zondag maakten de Friezen nog indruk tijdens het duel met PSV. En die lijn wil Streppel gewoon doortrekken in Alkmaar. AZ hoeft dus niet te rekenen op een makkelijke avond: "We gaan ons niet verstoppen" aldus de trainer op de clubsite.

SC Heerenveen maakt op verscheidene manieren kans op Europees voetbal. "Rechtstreekse plaatsing via de competitie is misschien nog wel een mooiere en grotere prestatie. Voor subtoppers is de beker absoluut een kans op een prijs. Het zou geweldig zijn als we net als FC Groningen en PEC Zwolle de beker weten te veroveren. Bij Heerenveen weten ze hoe mooi dat is", aldus Streppel. In Almaar zal de trainer het wel moeten stellen zonder Joost van Aken (schorsing) en Henk Veerman (hamstringblessure).

Aan de kant van de Alkmaarders zal trainer John van den Brom niet te kunnen beschikken over Ron Vlaar (kuitblessure). Verder kan de oefenmeester een fitte selectie inzetten waarbij Rens van Eijden weer terug is na een liesblessure. Van den Brom verwacht dan ook veel van het bekerduel: "Het wordt een mooi potje. Hoe we de volgende ronde bereiken, zal uiteindelijk niet het belangrijkste zijn. Als we het maar doen. We hebben de laatste dagen met elkaar toegeleefd naar een alles-of-niets-wedstrijd. Dat zijn vaak de leukste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner