25.01.2017 12:04

Van Wolfswinkel wil nog stap omhoog maken

Ricky van Wolfswinkel (l.) en Adnane Tighadouini (r.) vieren de 1-0 van Van Wolfswinkel tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).
Ricky van Wolfswinkel (l.) en Adnane Tighadouini (r.) vieren de 1-0 van Van Wolfswinkel tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).

Afgelopen zomer deed Ricky van Wolfswinkel een stap terug door van Norwich City naar Vitesse te transfereren. Toch is de goaltjesdief ambitieus en ziet hij de Arnhemse club niet als zijn eindbestemming als profvoetballer.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Vitesse en voel me ook écht gewenst. Dat laatste is voor mij zeker geen vanzelfsprekendheid, dat heb ik in de voorbije jaren wel ervaren", vertelt de spits in gesprek met Voetbal International. "Ik ben terug naar Vitesse gegaan om het plezier van wekelijks spelen terug te krijgen. Dat heb ik, en waar dat toe zal leiden weet ik niet."

Van Wolfswinkel, die een groot deel door de jeugdopleiding van Vitesse doorliep, kwam na zijn debuut in het eerste uit voor FC Utrecht, Sporting SL, Norwich City en Real Betis. "Ik heb al veel van Europa gezien, maar ben tegelijkertijd pas 27 jaar. Ik wil nog wel jaren mee en ben ambitieus. Geen idee wat de toekomst zal brengen, dat hebben de afgelopen jaren me wel geleerd. Maar Vitesse zal niet mijn eindstation zijn."

Toch is hij blij met de Arnhemse club, die hem onderdak gaf na een teleurstellende periode in Engeland. "Het dieptepunt was dat ik zelfs op een training wissel stond. Dan werden er partijen elf tegen elf gespeeld en moest ik langs de kant toekijken. Al heb je nog zo'n mooi contract, op zulke momenten interesseert je dat helemaal niets. Ik ben een liefhebber, wil gewoon lekker voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner