26.01.2017 09:30

Van der Heijden gunt oude club even niets

Tijdens de wedstrijd Roda JC - Feyenoord gaat Jan-Arie van der Heijden (l.) een kopduel met debutant Athanasios Papazoglou (r.). (15-01-2017)
Tijdens de wedstrijd Roda JC - Feyenoord gaat Jan-Arie van der Heijden (l.) een kopduel met debutant Athanasios Papazoglou (r.). (15-01-2017)

Jan-Arie van der Heijden heeft een mooi verleden bij Vitesse, maar donderdagavond gunt hij zijn oude club even helemaal niets. Van der Heijden kan zich namelijk met Feyenoord plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi door Vitesse in Arnhem te verslaan.

Feyenoord moet dat echter doen zonder Karim El Ahmadi (Afrika Cup) en Tonny Vilhena (geschorst). "Elke grote club is in de breedte sterker. Wij voelen ons sterk op dit moment", aldus Van der Heijden, die donderdagavond alles op alles gaat zetten om te winnen van Vitesse. "Ik gun mijn oude club veel, maar nu helemaal niets."

Desondanks heeft de verdediger mooie herinneringen aan Vitesse. "Toen ik bij Vitesse kwam moesten ze even aan mij wennen. Ik ging daar vijf jaar geleden ook voor het eerst in de verdediging spelen. Ik heb een eigen stijl, dat weet ik. Maar vervolgens speelde ik vier seizoenen achterelkaar alles. Meer dan dertig wedstrijden per jaar in de competitie, play-offs kwamen er bij en ik haalde met Vitesse Europees voetbal."

"Ik heb wel wat te danken aan Vitesse", vervolgt Van der Heijden tegenover De Telegraaf. "Ik heb er vier fantastische seizoenen gekend en ben er als speler gegroeid. Ik heb zoveel mooie momenten gekend. Ze gunden me ook de overstap. Ze waardeerden me en ze begrepen het. En laten we eerlijk zijn, het was ook de verdienste van Vitesse dat ik was doorgegroeid. Als je spelers opleidt voor een topclub, ben je toch trots? Dan heb je het goed gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner