27.01.2017 12:12

SC Heerenveen gaat voor ommekeer in derby

Stefano Marzo (l.) vecht met Oktay Öztürk (r.) van IJsselmeervogels voor de bal in het bekerduel. (13-12-2016)
Stefano Marzo (l.) vecht met Oktay Öztürk (r.) van IJsselmeervogels voor de bal in het bekerduel. (13-12-2016)

Een ongelukkige reeks van sc Heerenveen kan in de welbekende Derby van het Noorden ongedaan worden gemaakt. Stefano Marzo, verdediger in dienst van de Friezen, kijkt uit naar het duel met FC Groningen en beseft dat hij ook voor het publiek speelt.

SC Heerenveen scoorde in de afgelopen Eredivisie-wedstrijd tegen PSV maar liefst drie keer, toch ging de ploeg met 3-4 onderuit. Daarna verloor de formatie uit Friesland in het bekertoernooi met 0-1 van AZ, waardoor de ploeg een plek in de halve finale misliep. Die klappen kan sc Heerenveen niet ongedaan maken, maar winst op FC Groningen aankomende zondag is een flinke pleister op de wond.

"Dat is een mooie wedstrijd, ook voor het publiek", beseft Marzo voor de camera van Heerenveen TV. "Ik denk dat FC Groningen beter presteert dan in de eerste seizoenshelft. We zitten nu in een serie van wedstrijden die heel belangrijk zijn voor ons. We zullen ons weer wapenen en gaan vol voor de drie punten."

"Je neemt natuurlijk dingen mee van de duels tegen PSV en AZ. Zondag moeten we de dingen die we nu niet goed deden op de juiste manier aanpakken. Dan komt het goed." Marzo is voor het derde seizoen op rij basisspeler bij sc Heerenveen, hij miste tot nu toe nog geen competitiewedstrijd voor de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner