27.01.2017 20:31

Van Mieghem op huurbasis naar De Graafschap

Daryl van Mieghem (voorgrond) baalt opzichtig na een doelpunt van FC Groningen. (14-01-2017)
Daryl van Mieghem (voorgrond) baalt opzichtig na een doelpunt van FC Groningen. (14-01-2017)

Heracles Almelo heeft tijdelijk afscheid genomen van Daryl van Mieghem. De Eredivisieclub verhuurt de vleugelspits voor de rest van het seizoen aan De Graafschap, dat in de Jupiler League haar wedstrijden aflegt.

“Prima dat we nu de linkerkant bezet hebben met een echte linksbuiten. Daryl brengt ook de nodige ervaring met zich mee”, vertelt Henk de Jong op de clubwebsite van De Graafschap. Ook Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles Almelo, is tevreden met de tijdelijke transfer van Van Mieghem. “Daryl moet op zijn leeftijd wekelijks spelen en dat kan bij De Graafschap”, aldus Hoogma.

Van Mieghem (27) kwam dit seizoen negen keer in actie namens Heracles in de eredivisie, waarvan vier keer als basisspeler. Hij maakte twee doelpunten voor de zwart-witte brigade van trainer John Stegeman.

Heracles nam Van Mieghem vorig jaar over van Excelsior, waarvoor hij twee seizoenen had gespeeld. De Amsterdammer keerde zo terug in Almelo, waar hij tussen 2011 en 2013 ook al had gespeeld voor Heracles. Ook tijdens zijn tweede periode kon Van Mieghem echter geen vaste basisplaats afdwingen en daarom gaat hij nu naar Doetinchem.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner