27.01.2017 19:14

FC Twente bindt broers Jensen en Oosterwijk

FC Twente gaat verder met drie talenten. Vrijdag verlengde de club uit Enschede Jari Oosterwijk en de Finse broers Richard en Fredrik Jensen tot medio 2020.

De talenten komen stuk voor stuk uit de eigen voetbalacademie van FC Twente. Oosterwijk debuteerde eind 2014 in de hoofdmacht. “Als elfjarige ben ik bij FC Twente gekomen en dan is het extra speciaal om voor het eerste uit te komen”, vertelt een trotse Oosterwijk op de website van de Tukkers. “Natuurlijk heb ik de ambitie om eerste spits te worden. Hoe snel dat is? Dat hangt af van mij.”

Voor de broers Jensen was het vrijdagmiddag een bijzonder moment. In het bijzijn van hun ouders verlengden zij hun contract met twee jaar tot de zomer van 2020. “Het is voor ons een mooi moment”, vertelt Richard (20) op de clubwebsite. “Ook omdat we al een paar jaar samen zijn bij FC Twente. We gaan natuurlijk voor onze eigen voetbalcarrière, maar dit blijft bijzonder.”

Richard Jensen zit momenteel nog in de selectie van Jong FC Twente dat uitkomt in de Tweede Divisie. “Ik hoop zo snel mogelijk de stap naar het eerste te maken. Komende zomer zou voor mij een mooi moment zijn.”

Oosterwijk kwam in ruim twee jaar tot 27 Eredivisieduels, waarin de spits vijf keer tot scoren kwam. Linksbuiten Fredrik Jensen speelde tot op heden tien wedstrijden in de Eredivisie. Broer Richard Jensen wacht nog altijd op zijn debuut in het eerste elftal van FC Twente.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner