27.01.2017 20:53

KRC Genk zeker zes weken zonder Bizot

Marco Bizot (midden) verlaat geblesseerd het veld in de openingsfase tegen KV Kortrijk. (24-01-2017)
Marco Bizot (midden) verlaat geblesseerd het veld in de openingsfase tegen KV Kortrijk. (24-01-2017)

KRC Genk moet het de komende weken doen zonder doelman Marco Bizot. De ex-speler van onder meer Ajax en FC Groningen liep een blessure op in het competitieduel tegen KV Kortrijk (3-0) en staat zo’n zes weken aan de kant.

Trainer Albert Stuivenberg stuurde als vervanger van de Noord-Hollandse goalie de pas negentienjarige Nordin Jackers het veld in. De Belg krijgt waarschijnlijk de komende weken de kans zich te laten zien bij KRC Genk, dat op de achtste plaats staat in de Belgische competitie. De top zes na dertig wedstrijden gaat in de play-offs strijden om het kampioenschap.

Mogelijk is het de laatste wedstrijd geweest voor Bizot in het tenue van KRC Genk. Volgens Het Laatste Nieuws is de clubleiding van de Belgische Limburgers niet van plan om het aflopende contract van Bizot te verlengen. Daarmee zou er voor Bizot een einde komen aan drie seizoenen onder de lat bij KRC Genk.

De blauwhemden draaien nog niet het beste seizoen uit de clubgeschiedenis. Met nog acht speelronden te gaan, staat KRC Genk op de achtste plaats. De eerste zes ploegen maken na de reguliere competitie onderling uit wie er kampioen van België wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner