29.01.2017 09:03

Pröpper behoudt kalmte: "Het is aan de clubs"

Davy Pröpper heeft een basisplaats in het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)
Davy Pröpper heeft een basisplaats in het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)

Davy Pröpper is deze week de meest besproken man aan de kant van PSV. De middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Zenit St. Petersburg en bezorgde zijn ploeg tegen Heracles in de slotfase de zege.

Pröpper schoot in de 87ste minuut raak voor PSV, dat door met 1-2 won in Almelo. Bart Ramselaar had de Eindhovenaren vlak na rust op voorsprong geschoten, maar Heracles kwam door een doelpunt van Samuel Armenteros een kwartier voor tijd langszij. Het was aan Pröpper te danken dat PSV geen nieuwe schade opliep in de achtervolging op Feyenoord en Ajax. "Het voelt altijd goed om de winnende te maken", vertelde Pröpper voor de camera van FOX Sports.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de middenvelder in de nadrukkelijke belangstelling staat van het Russische Zenit St. Petersburg. Die club ziet in Pröpper de ideale kandidaat om de naar China vertrokken Axel Witsel op te volgen. "Het speelt al iets langer", bekent hij. "Ik weet al een paar weken waarover het gaat. Het kost me ook weinig moeite om het van me af te zetten. De commotie valt ook mee. Ik hield er al rekening mee."

Pröpper durft niet te zeggen of hij zaterdag zijn laatste wedstrijd voor PSV heeft gespeeld. Mogelijk wordt snel meer bekend over het al dan niet doorgaan van een transfer naar Rusland. PSV heeft het eerste bod van Zenit naast zich neergelegd, maar een hogere transfersom zou de Eindhovenaren er alsnog toe kunnen brengen om in te stemmen. "Het is aan de clubs", aldus Pröpper. "Daarna kan ik erover nadenken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner