29.01.2017 16:50

Assaidi: "Ik wist dat ik 'm goed had geraakt"

Oussama Assaidi beleefde zondag een droomdebuut voor FC Twente. De van Al-Ahli overgekomen aanvaller maakte in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle het winnende doelpunt door van grote afstand raak te schieten.

"Toen de bal van mijn voet vertrok, wist ik al dit ik 'm goed had geraakt", aldus Assaidi tegen FOX Sports over de treffer. Doelman Mickey van der Hart kwam ver uit zijn doel en raakte de bal niet goed. Assaidi profiteerde dankbaar en schoot in het lege doel. "Ik wilde graag starten. Ik word sterker door wedstrijden te spelen'', zei Assaidi, die pas sinds kort speelgerechtigd is en lange tijd niet voetbalde. ,,In de 55e minuut voelde ik krampjes. De trainer zag het goed door mij ervan af te halen."

FC Twente kwam al vroeg op voorsprong in Zwolle. Dylan Seys schoot na acht minuten raak. Queensy Menig deed wat terug voor de thuisploeg door de 1-1 binnen te schieten. Na een rode kaart voor natrappen van Bersant Celina, moest Twente door met tien man. Toch wisten de Tukkers het duel naar zich toe te trekken en maakte Assaidi op fantastische wijze de 1-2.