29.01.2017 19:59

Jans en Hake zagen Twente de punten stelen

René Hake (l.) en Ron Jans (r.) ontmoeten elkaar voor aanvang van het duel PEC Zwolle - FC Twente. (29-01-2017)
René Hake (l.) en Ron Jans (r.) ontmoeten elkaar voor aanvang van het duel PEC Zwolle - FC Twente. (29-01-2017)

FC Twente had het zondagmiddag op bezoek heel lastig bij PEC Zwolle, maar wist wel te winnen (1-2). Twente-trainer René Hake vond de zege niet verdiend, waar PEC-trainer Ron Jans zich bij aansloot.

"Voor ons zijn dit drie bonuspunten, want gezien het wedstrijdbeeld hadden we weinig recht op überhaupt een punt", begint Hake zijn verhaal op de persconferentie. "De tweede helft was na de rode kaart eenrichtingsverkeer. Voor ons was het vooral tegenhouden en hopen er een punt uit te slepen. Dan is het wel prettig iemand in huis te hebben die beschikt over genialiteit (doelt Hake op het doelpunt van Oussama Assaidi red.). Na de 1-2 kreeg Zwolle veel kansen en komen wij goed weg. Wij gaan uiteindelijk met de drie punten aan de haal, dat is niet terecht, maar wel prettig."

Jans sloot zich aan bij de woorden van collega Hake, maar toonde zich een waardige verliezer. "Ik zag voor de wedstrijd Federer en Nadal tennissen. Dan zie je een winnaar en een verliezer op een fantastische manier. Dat was bij ons ook zo. Wanneer je dan toch moet verliezen, dan het liefst tegen mensen als René Hake, Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich en Oussama Assaidi."

"Toch is het niet zo dat we van hen hebben verloren, maar vooral van onszelf. We hebben slecht verdedigd, een keer super slecht en een keer erg slecht. We moeten voetballend de lijn doortrekken. We zitten in het degradatiehoekje, niet wat spel betreft, maar wat de resultaten betreft. Het is jammer dat we er niet in slagen de schoonheid van het spel om te zetten in resultaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner