29.01.2017 21:14

Kruiswijk pakt doelpuntloos Eredivisie-record

Arnold Kruiswijk (r.) blokkeert een actie van AZ'er Alireza Jahanbakhsh (l.). (29-01-2017)
Arnold Kruiswijk (r.) blokkeert een actie van AZ'er Alireza Jahanbakhsh (l.). (29-01-2017)

Arnold Kruiswijk heeft op 32-jarige leeftijd een record te pakken. De verdediger van Vitesse scoorde nog nooit in de Eredivisie en is nu de veldspeler met de meeste doelpuntloze minuten op het hoogste niveau.

In de wedstrijd tussen Vitesse en AZ (2-1) pakte Kruiswijk het record af van John Veldman. Veldman kwam tot 25.127 minuten zonder treffer en daar had hij 297 Eredivisie-wedstrijden voor nodig. Kruiswijk ging daar zondagmiddag overheen met 25.188 minuten. Voor FC Groningen, Roda JC, sc Heerenveen en Vitesse speelde Kruiswijk 303 wedstrijden.

Kruiswijk kon na afloop wel de lol inzien van zijn bijzondere record. "Ik hoorde dat ik een record had. Ik moest wel even nadenken, maar toen de jongens begonnen te lachen, had ik het door. Met het aantal minuten dat ik gespeeld heb, ben ik blij. Ik had alleen wel liever een aantal goals gemaakt. Maar ja, het mag niet zo zijn blijkbaar", aldus Kruiswijk tegenover de NOS.

"Toen ik begon met voetballen, wilde ik ook scoren. Want dat is natuurlijk leuk. Trots ben ik niet op dit record. Maar ik zit er ook niet mee, ik lig er niet wakker van. Zolang we erom kunnen lachen, is het prima."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner