29.01.2017 21:35

Hyballa: "Topclubs zijn met afstand beter"

NEC-trainer Peter Hyballa probeert zijn spelers naar voren te schreeuwen tijdens het competitieduel met Feyenoord. (16-10-2016)
NEC-trainer Peter Hyballa probeert zijn spelers naar voren te schreeuwen tijdens het competitieduel met Feyenoord. (16-10-2016)

Peter Hyballa ging zondagmiddag met NEC kansloos onderuit op bezoek bij Feyenoord (4-0). De trainer ziet dat Feyenoord, Ajax en PSV niet alleen een gat hebben geslagen op de ranglijst, maar ook gewoon vele malen beter zijn.

De nederlaag in De Kuip had Hyballa van tevoren al ingecalculeerd. "Tegen Feyenoord, Ajax en PSV hebben alle ploegen tussen plek acht en achttien nauwelijks een kans. De Eredivisie is wat dat betreft net als de Primera División. De topclubs zijn met afstand beter dan de rest", aldus de Duitse trainer tegenover de Gelderlander.

In de eerste tien minuten leek NEC een goede kans te maken, maar Mohamed Rayhi liet na om de bezoekers op voorsprong te schieten. Vervolgens liep Feyenoord simpel uit. "Als we een goed resultaat neer wilden zetten, hadden we dat soort kansen moeten maken. Dat heb ik mijn spelers voor de wedstrijd nog duidelijk gemaakt. We waren niet effectief."

"We hadden er vanaf de aftrap meteen vol op kunnen gaan, maar dan hadden zij heel veel ruimte gekregen. In de slotfase besloten we alsnog voor een 3-3-4-tactiek te gaan en kregen we nog twee tegengoals."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner