30.01.2017 10:30

Willems: "Oprecht vertrouwen in de titel"

De achterstand van PSV op koploper Feyenoord bedraagt acht punten en het ziet er nog niet naar uit dat de Eindhovenaren dat gat gaan verkleinen. PSV wint moeizaam, maar Jetro Willems gelooft nog vol in de titel.

Door late beslissingen tegen sc Heerenveen (4-3) en Heracles Almelo (2-1), blijft PSV nog altijd in de race om de derde titel op rij te pakken. "Ook al gaat het nu slechter dan we hadden gehoopt, de sfeer is hetzelfde als vorig jaar. Er zitten alleen maar goede jongens in de groep. Als het wat slechter gaat, zoals nu, dan zie je wie de betere jongens zijn. Niemand raakt in paniek, niemand zoekt een zondebok of zegt rare dingen. We hebben er oprecht vertrouwen in dat we het gat met Feyenoord gaan dichten", aldus de linksachter tegen Metro.

Willems zal na dit seizoen zeer waarschijnlijk PSV gaan verlaten. Hij verlengde zijn contract, zodat PSV nog een transfersom voor hem kan verlangen. Een vervolgstap wil Willems nog niet plannen. "Kijkend naar dit seizoen heb ik weinig te willen. Het loopt niet zoals ik had gehoopt en verwacht. Ik kan wel zeggen dat ik bij Real Madrid wil spelen, maar ik bekijk nu alles per jaar."

"Het is moeilijk om een juiste keuze te maken. Gini (Wijnaldum red.) vertrok naar Newcastle United, een onrustige club die al jarenlang tegen degradatie vocht en uiteindelijk ook degradeerde. Een keuze die misschien niet iedereen begreep, maar hij volgde zijn gevoel en zit nu bij Liverpool. Memphis koos voor Manchester United, een topclub met een Nederlandse coach onder wie hij een goed WK speelde. Ook een goed doordachte keuze die iedereen begreep, maar het is er niet uitgekomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner