30.01.2017 13:45

Van der Maarel verbindt toekomst aan Utrecht

Mark van der Maarel geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Willem II - FC Utrecht (22-10-2016).
Mark van der Maarel geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Willem II - FC Utrecht (22-10-2016).

Een jaar geleden leek Mark van der Maarel voor een avontuur bij het Noorse Aalesunds FK te kiezen, maar de verdediger heeft de knoop doorgehakt en blijft voorlopig speler van FC Utrecht.

Van der Maarel, die afgelopen zomer zijn contract verlengde tot medio 2017, begon dit seizoen op de bank bij FC Utrecht, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt in het basiselftal van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. Bovendien heeft Van der Maarel nu opnieuw een nieuw contract getekend bij FC Utrecht. De verdediger ligt nu vast tot medio 2019, daarnaast heeft FC Utrecht een optie om het contract met nog eens één seizoen te verlengen.

"We zijn er blij mee dat we Mark langer aan ons hebben gebonden", aldus Ten Hag op de clubsite van FC Utrecht. "Mark is iemand die weet wat er van hem wordt verwacht, binnen en buiten de lijnen. Hij speelt altijd volledig in dienst van de ploeg en van de club. Bovendien is Mark, met zijn voortreffelijke inzicht en winnaarsmentaliteit, een belangrijke speler in de kleedkamer."

Van der Maarel speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden namens FC Utrecht, zes keer begon de mandekker in de basis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner