31.01.2017 10:03

Kenneth Vermeer: "Brad doet het heel goed"

Kenneth Vermeer keert terug onder de lat tijdens het competitieduel Jong Feyenoord - Jong SC Cambuur (30-01-2017).
Kenneth Vermeer keert terug onder de lat tijdens het competitieduel Jong Feyenoord - Jong SC Cambuur (30-01-2017).

Kenneth Vermeer weet dat hij mogelijk genoegen moet nemen met een plek op de reservebank bij Feyenoord, maar de sluitpost weet ook dat het snel kan gaan. De doelman keerde maandag terug onder de lat bij Jong Feyenoord na lang blessureleed.

Vermeer liep in juli een zware blessure aan zijn achillespees op, waardoor Brad Jones werd aangetrokken. De Australiër doet het goed, waardoor het mogelijk is dat Vermeer het seizoen afmaakt op de bank. "Natuurlijk kan dat, want Brad doet het heel goed, maar ik denk zo niet", vertelt de keeper aan Voetbal International. "Toen ik de vorige keer net hersteld was, raakte bij Ajax Maarten Stekelenburg geblesseerd en moest ik meteen aan de bak. Ik wil er maar mee zeggen dat je gewoon moet zorgen dat je klaar bent als de ploeg je nodig heeft."

De goalie had ervaring met een eerdere achillespees blessure. In tegenstelling tot de vorige keer besloot hij nu te revalideren in Antwerpen. "De vorige keer deed ik dat bij de club, maar het doet pijn als je dan steeds je ploeggenoten zich ziet voorbereiden op wedstrijden. Daarom koos ik voor Antwerpen. Ik trainde iedere dag tussen allerlei andere topsporters, volgens een methode die mij wel beviel. Toen ik na al die maanden terugkeerde op het veld, voelde het niet of ik aan ook maar iets van snelheid, fitheid of reactievermogen had ingeboet. Daarbij voel ik me veel fitter, droger dan ik ooit was. Een blessure komt altijd verkeerd uit en ik heb nu twee zware achter de rug, maar ik ben ervan overtuigd dat ik er fysiek en mentaal sterker van ben geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner