31.01.2017 12:30

TvdW: Dolberg weer in de punt van de aanval

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Kasper Dolberg had het voorgaande maandag wat lastiger met scoren, maar tegen ADO Den Haag wist de jonge Deen het net weer te vinden. Dolberg was verantwoordelijk voor de derde treffer in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen ADO. Daarnaast leverde hij de assist op Hakim Ziyech, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Dolberg is deze week de best beoordeelde speler en krijgt een 7.63.

Naast Dolberg zien we nog twee Ajacieden in het Team van de Week. De al eerder genoemde Ziyech speelde weer een prima en constante wedstrijd en krijgt een 6.75 voor zijn optreden. Naast Ziyech keert ook Lasse Schöne terug. De Deense middenvelder weet de laatste weken veelvuldig het net te vinden en net als vorige week scoorde Schöne op fantastische wijze een treffer. Het levert hem een 7 op.

Willem II boekt belangrijke overwinning

Willem II blijft dit seizoen onder de vleugels van Jurgen Streppel goed presteren. De Tilburgers wonnen afgelopen weekend met 3-2 van Sparta en stijgen naar de elfde positie op de ranglijst. Twee spelers van Willem II keren terug in het Team van de Week. Dico Koppers was met een assist belangrijk bij de eerste treffer van Fran Sol. Koppers krijgt een 7 voor zijn optreden.

Collega verdediger Daryl Lachman scoorde uit een voorzet van Elmo Liefting en krijgt een 6.63 voor zijn optreden. Naast de twee spelers van Willem II zien we ook Jan-Arie van der Heijden terugkeren in het Team van de Week. De verdediger krijgt een 6.63 voor zijn optreden in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen NEC. FC Twente-goalie Nick Marsman is de beste doelman van afgelopen speelronde.

Vertrouwde gezichten

Lewis Baker is een vaak voorkomende speler in het Team van de Week. Ook deze week scoort de Vitesse-middenvelder weer en met een 6.63 maakt hij opnieuw deel uit van deze selectie. Andres Guardado, de middenvelder van PSV is ook onmisbaar. Hij krijgt een ditmaal een zeven en is samen met Lasse Schöne de beste middenvelder van afgelopen speelronde.

Samuel Armenteros is na zijn terugkeer bij Heracles Almelo goed geweest voor negen goals in zestien wedstrijden. Afgelopen speelronde wist hij opnieuw het netje te vinden en is één van de beste aanvallers tot dusver dit seizoen. Mitchell Paulissen, de spits van Roda JC, maakt zijn debuut in het Team van de Week. Hij scoort tweemaal in het met 4-0 gewonnen duel van Excelsior. Hij wordt beoordeeld met een 7.13.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner