02.02.2017 09:32

Caanen: "Anelka heeft zich verdiept in de club"

Roda JC Kerkrade presenteerde woensdag in Nicolas Anelka een nieuwe consultant. Volgens Ton Caanen, technisch directeur van de Limburgse club, heeft de Fransman zich inmiddels verdiept in de club.

Roda JC wil Anelka gebruiken om een beter beeld van Frankrijk te krijgen. "Frankrijk is één van de omliggende landen waar wij de spelersmarkt nog niet goed genoeg kennen", vertelt Caanen aan De Telegraaf. "Het moet wel een interessante markt zijn als je kijkt naar de Franse spelers die eerder naar de Eredivisie zijn gekomen. Denk aan Marc-Antoine Fortuné en Sébastien Haller."

Anelka gaat zich ook bemoeien met de jeugdopleiding van de Limburgers. "Nicolas runt in Dubai de voetbalschool van Paris Saint-Germain en werkte eerder als speler/trainer in China. Hij weet dus waar hij over praat als het over talentontwikkeling en opleiden gaat. Hij heeft zich verdiept in de club en gaat eerst alle facetten binnen onze voetbalacademie observeren. Daarna gaan we samen over een plan van aanpak praten."

Caanen is niet bang dat Anelka zal vertrekken als Roda JC degradeert naar de Jupiler League. "Nicolas is een adviseur van onze mede-eigenaar Aleksei Korotaev en weet dus dat het om een project op de lange termijn gaat", vervolgt de technisch directeur van Roda JC zijn verhaal. "Hij gaat hier ook op zoek naar een appartement."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner