02.02.2017 11:52

Belg Van Damme blijft speler van LA Galaxy

Jelle Van Damme geeft een voorzet tijdens het competitieduel Houston Dynamo - Los Angeles Galaxy (16-04-2016).
Jelle Van Damme geeft een voorzet tijdens het competitieduel Houston Dynamo - Los Angeles Galaxy (16-04-2016).

Jelle Van Damme blijft ook aankomend seizoen speler van Los Angeles Galaxy. De 33-jarige Belg verlengde zijn contract bij de club uit de Major League Soccer tot het einde van het kalenderjaar 2017.

"Jelle heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij zonder twijfel één van de beste verdedigers van de Major League Soccer is", aldus Pete Vagenas, algemeen directeur van Los Angeles Galaxy, op de clubsite van de Amerikaanse club. "Hij is een leider, een winnaar en gaat altijd voorop in de strijd. Hij wordt aankomend seizoen een belangrijke schakel in onze achterste linie. We zijn blij dat Jelle heeft besloten om bij Los Angeles Galaxy te blijven."

Van Damme vertrok een jaar geleden van Standard Luik naar Los Angeles Galaxy en speelde inmiddels 31 wedstrijden in de Major League Soccer, scoren deed de Belg nog niet in de Verenigde Staten. Naast Standard Luik en Los Angeles Galaxy stond de verdediger in het verleden ook onder contract bij onder meer Wolverhampton Wanderers, Southampton, Werder Bremen en Ajax.

Begin maart gaat het nieuwe seizoen in de Major League Soccer van start.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner