02.02.2017 14:30

Roda JC pareert ophef over 'omstreden' Anelka

Voor racisme is geen plaats bij Roda JC. Met die boodschap op de website heeft de Limburgse Eredivisieclub donderdag afstand genomen van de ophef die is ontstaan rond de komst van Nicolas Anelka. Joodse organisaties veroordeelden de aanstelling van Anelka als adviseur van Roda donderdag in De Telegraaf.

De Franse spits raakte eind 2013 in opspraak toen hij een doelpunt voor zijn toenmalige club West Bromwich Albion vierde met een omstreden gebaar, de zogeheten quenelle, een omgekeerde nazigroet die als antisemitisch kan worden opgevat. Het leverde Anelka een schorsing van vijf duels op.

Joodse organisaties spreken er schande van dat Roda de Fransman nu in huis haalt. De club pareerde de ophef met een verklaring. "Roda JC is een club van het volk. De club van Kerkrade, van Parkstad en van Limburg. Iedereen is welkom, ongeacht ras, afkomst, sekse. Voor racisme is bij Roda JC geen plaats! Wij hebben spelers met allerlei achtergronden en afkomst. Onze streek is een streek waar we van oudsher gewend zijn om 'Koempels' uit de hele wereld te integreren en onderdeel van ons DNA te laten zijn."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner