02.02.2017 16:42

Van Weert op weg terug van enkelblessure

Tom van Weert (l.) en Tom Van Hyfte (r.) gaan het luchtduel met elkaar aan tijdens FC Groningen - Roda JC. (09-12-2016)
Tom van Weert (l.) en Tom Van Hyfte (r.) gaan het luchtduel met elkaar aan tijdens FC Groningen - Roda JC. (09-12-2016)

Tom van Weert was dit seizoen een zekerheidje in de spits van FC Groningen, maar een enkelblessure gooide roet in het eten. Vlak voor de winterstop speelde hij al met pijnstillers, maar dat is de enkel niet ten goede gekomen.

"Ik heb een trap erop gehad en vervolgens nog twee wedstrijden op medicatie erop door kunnen spelen. In de winterstop heb ik er weer een tik op gehad en dat werd teveel. Sindsdien heb ik er klachten aan gehad, waardoor ik niet kon trainen en kon spelen", reconstrueert Van Weert tegen FC Groningen TV.

"Uit de MRI bleek dat er een botkneuzing op mijn enkel zit en die moeten zich vanzelf gaan herstellen. Dat heeft tijd nodig. Na de winterstop hebben we een inschatting gemaakt hoelang het zou gaan duren, maar die is niet uitgekomen. Anders had ik nu al op het veld gestaan. We kunnen wel voorspellen dat ik de komende weken aan kan sluiten in de groep."

De 26-jarige Van Weert kwam in de zomer over van SBV Excelsior en veroverde al snel een basisplaats bij zijn nieuwe werkgever. De enkelblessure zorgt ervoor dat zijn sterke eerste seizoen in Groningen een zwart randje krijgt. Toch blijft de spits er zelf rustig onder. "Als voetballer weet je dat je wel eens geblesseerd kan raken. Het is een blessure waar je niets aan kan doen, dat kan gebeuren. Het is frustrerend, vooral omdat ik al had verwacht terug te zijn. Aan de andere kant doe je er niets aan, behalve mijn programmaatje volgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner