03.02.2017 16:11

Van den Brom denkt dat Friday er klaar voor is

Fred Friday (r.) probeert zijn steentje bij te dragen door tijdens het bekerduel tussen AZ en ASWH Stanley Husen (l.) af te stoppen. (14-12-2016)
Fred Friday (r.) probeert zijn steentje bij te dragen door tijdens het bekerduel tussen AZ en ASWH Stanley Husen (l.) af te stoppen. (14-12-2016)

Vanwege zijn naam en scoringsdrift in Noorwegen was iedereen lyrisch over de komst van Fred Friday naar Alkmaar, maar een half jaar later wacht hij nog op zijn eerste goal in de Eredivisie. Tegen PSV staat de Afrikaan er vanaf het eerste fluitsignaal.

"Fred weet al de hele week dat hij zaterdag tegen PSV in de basis gaat beginnen", stelt Van den Brom op de persconferentie voor het duel met AZ. Wout Weghorst kreeg in het vorige duel van AZ zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij automatisch geschorst is. Friday is dan de vervanger van de eerste spits in Alkmaar.

"Dat merk je direct aan hem. Hij heeft deze week goed getraind. Ik denk dat hij nu wel is aangepast. Fred is iemand die heel erg op zichzelf is binnen de groep. Het is weleens moeilijk communiceren met hem. Ik kan dat wel, maar de rest van de technische staf heeft daar weleens moeite mee. En zijn medespelers ook."

Toch ziet Van den Brom wel degelijk dat Friday kwaliteiten heeft. Hij scoorde vooralsnog twee keer in de hoofdmacht van AZ, één keer in de kwalificaties voor de Europa League en één keer in het bekertoernooi. "We hebben hem natuurlijk niet voor niks gehaald", sluit Van den Brom dan ook af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner