03.02.2017 19:00

Anelka geconfronteerd met markante juich

Nicolas Anelka (l.) meldt zich voor zijn eerste perspresentatie als consultant van Roda JC Kerkrade. (03-02-2017)
Nicolas Anelka (l.) meldt zich voor zijn eerste perspresentatie als consultant van Roda JC Kerkrade. (03-02-2017)

De Franse oud-international Nicolas Anelka heeft vrijdag gereageerd op de ophef die is ontstaan na zijn aanstelling als adviseur bij Roda JC. "Ik heb niks tegen Joden", zei hij bij zijn presentatie in Kerkrade.

De Franse spits raakte eind 2013 in opspraak toen hij een doelpunt voor zijn toenmalige club West Bromwich Albion vierde met een omstreden gebaar. Deze zogeheten quenelle, een omgekeerde nazigroet, kan als antisemitisch worden opgevat. Het leverde Anelka destijds een schorsing van vijf duels op. Joodse organisaties spreken er dan ook schande van dat Roda de Fransman nu in huis haalt.

Voor Anelka hoeven de verhalen over zijn omstreden juichen niet opnieuw aan het licht te komen. "Ik ben voor de rechter geweest en onschuldig verklaard. Het was drie jaar geleden, vroeger. We moeten verder", aldus Anelka.

Anelka is vrijdag bij Roda JC gepresenteerd als de nieuwe consultant. De oud-spits van onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain en talloze clubs in Engeland begint met het doorlichten van de jeugdopleiding van de Kerkraders. "Anelka heeft maar vijf seconden nodig om te weten of een speler goed genoeg is", zo duidde mede-eigenaar Aleksei Korotajev tijdens de persconferentie.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner