03.02.2017 21:12

Geblesseerde De Ligt ontbreekt bij Ajax

Ajax moet het zondag op bezoek bij Roda JC Kerkrade in ieder geval zonder de jonge verdediger Matthijs de Ligt. De Amsterdamse club laat op haar clubsite weten dat De Ligt uitgeschakeld is met een bovenbeenblessure.

Hoe lang De Ligt precies is uitgeschakeld, is nog niet bekend. De zeventienjarige verdediger, die zijn wedstrijden voornamelijk speelt in het beloftenelftal van Ajax, raakte tijdens de training geblesseerd en staat volgens zijn club ‘eventjes buitenspel’. Bij de beloften, waarvoor hij inmiddels veertien wedstrijden speelde in de Jupiler League, zat De Ligt dus eveneens niet bij de selectie.

De Ligt viel twee weken terug nog in tijdens de slotfase van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax won toen met 1-0. De jonge verdediger kwam dit seizoen al tot zes wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Drie keer betrof dit een invalbeurt in de Eredivisie. In de wedstrijden om de KNVB Beker begon De Ligt drie keer in de basis bij Ajax.

In veertien wedstrijden voor Jong Ajax kwam de speler uit de jeugdopleiding van Ajax tot één doelpunt. Hij scoorde, in een lege Amsterdam ArenA, een doelpunt tegen NAC Breda en bezorgde daarmee zijn club de overwinning (2-1).

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner