03.02.2017 21:29

Berghuis blikt terug: "Ik was jong en brutaal"

Op aangeven van Eljero Elia (l.) scoort Steven Berghuis (r.). Samen vieren ze het doelpunt met een toneelstukje. (29-01-2017)
Op aangeven van Eljero Elia (l.) scoort Steven Berghuis (r.). Samen vieren ze het doelpunt met een toneelstukje. (29-01-2017)

Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis gaat aankomend weekend op bezoek bij de club waar hij in de jeugdopleiding zat: FC Twente. Berghuis denkt met weemoed terug. "Ik was jong en brutaal", vertelt hij tegen NOS. "Nu ben ik een stuk zelfbewuster."

"Ik kwam net bij het eerste van FC Twente in de tijd dat het een topclub in Nederland was", blikt de vleugelaanvaller terug. "Er zaten geweldige spelers in de selectie met Bryan Ruiz, Ola John, Nacer Chadli, noem maar op. Een mooie tijd."

Toch lukte het Berghuis om zijn debuut te maken voor de Tukkers. Uiteindelijk kwam hij in het anderhalve seizoen dat hij voor FC Twente uitkwam tot acht Eredivisiewedstrijden. "In aanloop na mijn tweede seizoen bij FC Twente trainde ik met de eerste selectie mee om fit te worden voor het EK onder 19. Maar het ging zo goed dat ik bij het eerste mocht blijven. Destijds was Michel Preud’homme de trainer en hij zag het wel in me zitten", aldus Berghuis.

Na omzwervingen via VVV-Venlo, AZ en Watford belandde Berghuis deze zomer bij Feyenoord. Met de Rotterdammers beleeft de rechtsbuiten dit seizoen een droomseizoen. Met de terugkeer van Karim El Ahmadi moet Berghuis mogelijk vrezen voor zijn basisplaats. "Nee, ik ben niet bang voor mijn plaats, hoor. We weten nog niet voor wie de trainer kiest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner