04.02.2017 12:27

Héctor Moreno voelt nog veel liefde voor AZ

Voor de thuiswedstrijd tegen NEC neemt het publiek van AZ afscheid van Héctor Moreno. De verdediger vertrekt naar Espanyol, nadat hij drie seizoenen in het shirt van de Alkmaarders speelde. (21-08-2011)
Voor de thuiswedstrijd tegen NEC neemt het publiek van AZ afscheid van Héctor Moreno. De verdediger vertrekt naar Espanyol, nadat hij drie seizoenen in het shirt van de Alkmaarders speelde. (21-08-2011)

Met PSV staat hij zaterdagavond in speelronde 21 van de Eredivisie tegenover zijn oude werkgever AZ. Héctor Moreno zag zijn carrière vorm krijgen in Alkmaar en is de club daar nog altijd dankbaar voor. 

"Ik voel nog heel veel warmte en liefde voor die club", is Moreno meer dan duidelijk voor de camera van de NOS. De Mexicaan ging in 2008 zijn eerste buitenlandse avontuur aan, ver weg van zijn thuisland. "Dankzij AZ kwam dat toch goed. De persoonlijke aandacht voor mij als mens én als voetballer was fantastisch."

Voor Moreno is het niet de eerste keer dat hij AZ sinds zijn vertrek bij de club weer treft. "Toen ik vorig jaar met PSV in Alkmaar speelde (2-4, red.) voelde ik een kriebel in mijn buik. Mijn familie was toen ook bij die wedstrijd. AZ is toch ook mijn huis, snap je?"

Verdeeld over twee periodes speelt Moreno nu al zes jaar in Nederland. "Een beter mens, volwassener, slimmer, ik ben ongelooflijk veel veranderd. Ik probeer de taal te leren, en in december vier ik samen met mijn familie Sinterklaas. Met het klimaat heb ik soms nog moeite, maar volgens mij is dat voor jullie niet anders", lacht de Mexicaanse verdediger, die zichzelf nog wel een stap ziet maken in zijn carrière.

"Mijn mentaliteit is: elke dag keihard blijven werken, zodat ik, als die kans voorbij komt, er ook echt klaar voor ben. Maar deze transferperiode maakte ik mij niet druk. Komt die kans er, dan vind ik dat mooi. Zo niet, ben ik bij PSV ook hartstikke blij."

AZ en PSV staan zaterdagavond om 19.45 tegenover elkaar in het AFAS Stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner